Waarom dōTERRA

Mensen vragen mij weleens: waarom ben je zo enthousiast over dōTERRA en waarom gebruik je juist deze olie?

  1. dōTERRA betekent: geschenk van de aarde. Ook ik heb passie voor de ‘geschenken uit de tuin van God’, Gods natuurlijke medicijnen die Hij ons in zijn schepping vrijelijk en liefdevol ter beschikking stelt.

  2. dōTERRA’s essentiële oliën bevatten alleen de pure, essentiële oliën uit de plant zelf en geen vulmiddelen of kunstmatige ingrediënten die de kwaliteit van de olie kunnen verminderen. Ze zijn vrij van verontreinigingen zoals pesticiden, conserveringsmiddelen of toxische bestanddelen.

  3. dōTERRA stelt hoge eisen aan de kwaliteit van de olie. Iedere liter olie wordt getest door onafhankelijke, externe partijen volgens de normen van het door dōTERRA zelf ontwikkelde CPTG-keurmerk (wat staat voor: Certified Pure Tested Grade). Dit garandeert niet alleen de zuiverheid van de olie maar ook de samenstelling. Hierdoor weet je dat je de olie veilig kunt gebruiken. Voldoet de olie niet aan de norm, dan brengt doTERRA de olie niet op de markt als de dōTERRA olie met de kwaliteit die we van dōTERRA gewend zijn. Er worden geen concessies gedaan aan de kwaliteit, ondanks dat de olie dan mogelijk een paar maanden niet leverbaar is.

  4. dōTERRA is transparant over deze testresultaten en stelt de testrapporten zelfs vrijelijk ter beschikking. Voer het nummer dat je onderaan het flesje vindt in op sourcetoyou.com.

  5. De oliën ruiken heerlijk, je wordt er helemaal blij van! Dat komt doordat dōTERRA voor de beste planten kiest die geteeld zijn in de meest ideale omgeving en zorgvuldig worden geoogst op het moment dat de planten hun hoogste waarde hebben. Er wordt gekeken naar de toestand van de grond, het klimaat, de hoogte en het oogstseizoen. Deze olie ruikt heel anders dan de producten uit de sauna of supermarkt. Je hebt ook veel minder olie nodig voor eenzelfde resultaat, omdat de olie van dōTERRA super geconcentreerd is. Soms kopen mensen een goedkopere olie uit de natuurwinkel en komen er dan later achter dat dōTERRA toch de beste olie heeft.

  6. Last but not least: dōTERRA draagt bij aan verbetering van de leefomstandigheden van de telers en boeren (veel olie wordt in ontwikkelingslanden geoogst) door eerlijke salarissen te geven, scholen te bouwen en projecten op te zetten die de zelfredzaamheid van de mensen vergroten. Daarnaast heeft dōTERRA een prachtig non-profit doel waar ik me helemaal in kan vinden: de Healing Hands Foundation. Ze streven ernaar genezing en hoop aan de wereld te brengen. De foundation wordt gefinancierd door de leden, medewerkers en leidinggevenden binnen dōTERRA. De opbrengst van de Rose handlotion en de Hope olie gaat bijvoorbeeld volledig naar deze Healing Hands Foundation.